Laatste schooldag voor juf Roos

    30 juni 2023

    OKEGEM – Marie-Rose Van Eeckhout stond 15 jaar lang in voor de voor- en naschoolse opvang in de plaatselijke basisschool van het Hartencollege. Leerlingen, collega’s en ouders wuifden haar vrijdag 30 juni uit op haar laatste schooldag.

    Iedereen kent haar als juf Roos van de opvang: “Ik heb dat altijd heel graag gedaan, met veel plezier en veel goesting”, vertelde ze ons. We wensten haar nog een heel lange vakantie toe. “Vanaf morgen tot hopelijk mijn 100 jaar”, antwoordde ze gevat. “Maar ik zal wel bezig blijven en af en toe nog eens langs komen.”

    Visitekaartje

    De basisschool zal haar missen, besefte ook directeur Wim Beeckman: “Juf Roos stond 15 jaar van ’s morgens kwart voor zeven paraat tot ’s avonds half zes, ook op woensdagnamiddag. Ze heeft dat op een schitterende manier gedaan, die zijn gelijke niet kent. Roos is gekend bij alle kinderen en ouders in heel Okegem. Ze is een heel mooi visitekaartje geweest voor onze school.”

    Dat kon de voorzitter van het oudercomité Alain Baeyens beamen: “Ze was zeer graag gezien en deed het met hart en ziel. Zij gaat het missen en wij gaan haar ook heel erg missen.”

    Op het einde van de dag vormen alle ouders in het schoolstraatje een erehaag en gaf de ouderraad haar nog een cadeautje als een tastbare blijk van hun waardering.

    Info: Hartencollege basisschool Okegem.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons