Laatstejaars Hartencollege fietsen voor Oekraïense jongeren

    28 april 2022

    NINOVE – De zesdejaars van het Hartencollege secundair Weggevoerdenstraat steunen met hun sportdag dit schooljaar jongeren in Oekraïne. Zij fietsen gesponsord in twee etappes van elk 80 km naar de kust.

    Na een briefing door de leerkrachten bewegingsopvoeding vertrok een groep van 108 jongens en meisjes donderdagochtend 28 april met de fiets vanuit Ninove voor hun eerste etappe van 80 km.

    Op hun eigen tempo willen ze die dag veilig en wel aankomen in Kortrijk, waar ze overnachten in een hostel. Vrijdag 29 april gaat het dan van Kortrijk naar Nieuwpoort

    “De sportieve uitdaging, die we aangaan, is niet niets”, lieten Seppe Debbaut en Willem Bert optekenen. “We leggen in totaal 160 kilometer af op twee dagen. We zullen een beetje afzien, dat wel, maar we gaan ons vooral amuseren. In de schaduw van de vreselijke oorlogssituatie in Oekraïne beseffen we hoe geprivilegieerd we in feite zijn. Omdat deze ‘class of 2022’ een generatie is met een hart, laten we ons graag sponsoren.”

    Hart

    Omdat ze voelden, dat onder de leerlingen heel wat leefde, hebben de leerkrachten Eline Renard en Karolien Van Cotthem de zesdejaars begeleid om de actie ‘Bike for Ukraine’ op het getouw te zetten.

    Eline Renard: “Onze leerlingen willen tonen, dat ze een hart hebben voor de wereld. Het is niet alleen Hartencollege maar ook zesdejaars met een hart. Ze hebben zich voor deze 160 km lange fietstocht laten sponsoren. De opbrengst gaat integraal naar SOS Kinderdorpen Oekraïne. Tijdens hun proclamatie zullen zij een cheque met het eindbedrag officieel overhandigen.”

    Info : Hartencollege secundair Weggevoerdenstraat – Je kunt de exploten van de leerlingen volgen op FacebookInstagramTiktok.

    HVO

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons