Laatstejaars laten artistiek aandenken na op Ninoofs atheneum

    03 juli 2020

    NINOVE – De zesdejaars van de richting Vrij Beeldende Kunsten (VBK) brachten 20 verschillende tekeningen aan op diverse plaatsen van het schooldomein. Een artistieke en positieve afsluiter van een gedenkwaardig schooljaar.

    Leerkracht Claude Dendauw had zijn leerlingen tijdens de gedwongen sluiting van de school al creatief uitgedaagd om thuis elke dag een tekening te maken. Als laatste opdracht mochten de laatstejaars VBK de schoolomgeving onder handen nemen.

    “Dat was in navolging van de straatkunst van de geheimzinnige Myra, die her en der opdook in het straatbeeld”, aldus Claude. “Het was de bedoeling om aanwezige objecten te verwerken in het ontwerp. Zo werd een camera het oog van een haai, een roostertje op de grond de snuffelplek van een hond. Een barst op de speelplaats was de basis van een gebroken hart of een paaltje veranderde in een potlood, dat verschillende gekleurde lijnen tekent.”

    Artistieke afsluiter

    Het bleef niet alleen bij kleine werkjes. Ze maakten ook grote muurbrede schilderijen. “Momenteel zijn meer dan 20 verschillende tekeningen aangebracht op diverse plaatsen in de school. Het is de bedoeling om dit project de volgende jaren verder uit te werken. Op langere termijn zou heel wat straatkunst binnen onze schoolmuren moeten verschijnen.”

    Eigenlijk is dit slotproject een gevolg van de gedwongen sluiting van de school. “De leerlingen ontdekten diverse musea via de virtuele rondleidingen. En dan waren er natuurlijk de graffiti van Myra in het Ninoofse straatbeeld. Het respecteren van een veilige afstand en de mogelijkheid om buiten te werken in plaats van in de klas, heeft er ook toe bijgedragen om deze werken te verspreiden binnen de school.”

    Voor de leerlingen is dit alvast een positieve en artistieke afsluiter van een vreemde schooljaar.

    Info: atheneum Ninove.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons