Laatstejaarsleerlingen zoeken De Mol tijdens 100 dagen-spel

    22 April 2022

    NINOVE – Zowat overal vieren de laatstejaars van het secundair hun 100 dagen. Zo ook de leerlingen van het Hartencollege secundair Weggevoerdenstraat, die vrijdag 22 april zochten naar De Mol.

    We liepen ze toevallig tegen het lijf in het stadspark: de 108 leerlingen van het Hartencollege Weggevoerdenstraat.

    Hun begeleidende leerkracht Dina Van Der Kelen schetste ons de bedoeling van de dag.

    “Elk jaar staan de 100 dagen in het teken van een ander concept, dat de leerlingen zelf kiezen. Vorig jaar hadden de leerkrachten verschillende soorten opdrachten uitgewerkt, gespreid over Ninove en een aantal deelgemeenten. Ze reden per fiets een parcours met onder andere lasershooting, een cantus, disco, kubben, eten op de boerderij en roeien op de Gavers.”

    De Mol

    Dit jaar kozen de leerlingen voor De Mol. Het Lokerse evenementenbureau Cedalion organiseerde voor hen de hele dag in het stadspark.

    “We verdelen hen in 12 groepen, waarbij de verschillende teams het tegen elkaar opnemen. Iemand saboteert het spel. Bij zakkenlopen met drie bijvoorbeeld springt De Mol toevallig niet mee of verkeerd.”

    Het kwam er dus op aan om de saboteur te ontmaskeren. Voor sommigen een niet gemakkelijke opdracht, gelet op de kleine piepoogjes waarmee ze de weldadige lentezon trotseerden. Die hadden donderdagavond in Gent de feestsfeer al geproefd. Kwestie van goed voorbereid aan het studentenleven te beginnen.

    Maar eerst nog de eindexamens in het secundair tot een goed einde brengen. Succes!

    Info: Hartencollege secundair Weggevoerdenstraat.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons