Laptop in bruikleen voor elke leerling van 1A op Richtpunt-campussen

  04 maart 2021

  NINOVE –  Het project heet in modieus Engels ‘Bring Your Own Device’ (BYOD). Het is een provinciaal initiatief, waardoor alle leerlingen van 1A een laptop in bruikleen krijgen. Dit project loopt op alle campussen van Richtpunt (provinciaal onderwijs).

  Directeur Filip Binon (Richtpunt Ninove): “Dit proefproject loopt tot 30 juni 2021. Als de evaluatie positief is, breiden we dit voor de volgende schooljaren uit naar andere klassen. De corona-omstandigheden hebben heel het onderwijs al met een versnelling op de digitale rails geduwd. Met dit project maken we daar nog meer structureel werk van. Het is de bedoeling om deze toestellen te integreren in het lesgebeuren. Op termijn zullen ze een groot aantal papieren werkboeken vervangen, wat de maximumfactuur ten goede komt.”

  Op het einde van het schooljaar moeten de leerlingen de laptop in een onberispelijke staat terugbezorgen aan de school.

  Integratie

  De gedeputeerde voor onderwijs, Kurt Moens (N-VA) is de stuwende motor van dit project. Als onderdeel van het gelijke onderwijskansenbeleid en het pedagogisch project van het provinciaal onderwijs maakte het provinciebestuur hiervoor € 250.000 vrij.

  In een begeleidende brief aan de ouders somt de deputé enkele uitdagingen op: “De integratie van het toestel tijdens de schoollessen zal niet beperkt blijven tot het meebrengen van het toestel en af en toe eens iets opzoeken op internet of een filmpje bekijken. Het zal aanzienlijk meer zijn. Dit zal in het begin een groeiproces zijn. De laptops gaan niet alleen dienen voor taken, maar uiteindelijk ook voor toetsen. We leren dit stapsgewijs aan.”

  De leerlingen van Richtpunt Ninove krijgen maandagnamiddag 08 maart de laptops overhandigd.

  Info: Richtpunt BYOD.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons