Leerkrachten LO dagen PTI-leerlingen uit met Strava

    04 mei 2020

    NINOVE – De leerkrachten lichamelijke opvoeding (LO) springen creatief om met opdrachten voor de leerlingen. Zij maakten een Strava-groep en lenen fietsen uit aan leerlingen zonder.

    Strava is een website en een app, waarmee je sportprestaties kunt bijhouden via GPS. Je kunt jouw gegevens ook vergelijken met andere gebruikers.

    Directeur Filip Binon: “Om hun leerlingen gemotiveerd te houden voor allerlei opdrachten, hebben ze onze leerkrachten LO een Strava-groep opgericht. Daarmee kunnen leerlingen op de kaart tonen wat en waar ze wandelen, lopen of fietsen. De beoordeling gebeurt op basis van verschillende criteria. Afstanden en tijden spelen een rol, maar ook pogingen tot creativiteit. Zoals een parcours lopen of fietsen in de vorm van een ‘zittende kat’ bijvoorbeeld.”

    Fietsen

    Leerlingen kunnen ook hun prestaties filmen en posten. “Als ze niet zelf over een fiets beschikken, kunnen ze er een ontlenen op afgesproken momenten om oefeningen uit te voeren of hoedanook voldoende te bewegen. Die fietsen zijn ‘erfstukken’ die vroeger in de provinciale domeinen zijn verhuurd. Onze werkmannen en leerlingen hebben deze volledig in orde gezet.”

    Natuurlijk gebeurt dit alles in overeenstemming met de geldende maatregelen in verband met afstand houden en materiaal ontsmetten.

    Woensdag 6 mei is het volgende sportmoment gepland.

    Info: PTI Ninove.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons