Leerlingen fietsten voor slachtoffers in Turkije en Syrië

    22 april 2023

    NINOVE – De zesdejaars van het Hartencollege Weggevoerdenstraat fietsten 160 km ten voordele van de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië. Zij verzamelden al bijna € 2.000.

    Ook dit jaar stond hun fiets-tweedaagse in het teken van een goed doel: de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië van begin februari 2023.

    Uitdaging

    112 leerlingen fietsten op 20 en 21 april in twee dagen van Ninove naar Westende: 160 km in totaal en dus een hele uitdaging.

    De eerste dag ging het richting Kortrijk over een afstand van 76 km. De meer geoefende fietsers legden zelfs 102 km af met kuitenbijters als de Paterberg, de Koppenberg en Oude Kwaremont uit de Ronde van Vlaanderen.

    De tweede dag volgden ze allen hetzelfde traject: van Kortrijk naar Nieuwpoort.

    Enkele leerlingen wandelden een deel van de tocht: 40 km op twee dagen tussen Anzegem en de eindbestemming.

    Sponsoring

    Alle leerlingen hadden zich laten sponsoren per afgelegde kilometer. Momenteel staat de teller op bijna € 2.000.

    Als je wilt kun je nog steeds een bedrag schenken. Tijdens de proclamatie op het einde van het schooljaar maken de leerlingen dan het bedrag over aan het Consortium 1212.

    Sponsoren kan via deze link.

    Info: Hartencollege Weggevoerdenstraat.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons