Leerlingen Heilige Harten Secundair trokken ook naar de stembus

    16 oktober 2018

     

    NINOVE – De leerlingen van de 2de en de 3de graad BSO van de Heilige Harten Secundair (HHS) konden woensdag 10 oktober stemmen op één van de politieke partijen in Ninove. Zij gaven hun voorkeur aan de lijst Samen.

    Het waren de leerkrachten Project Algemene Vakken (PAV), die de stemming organiseerden. Zij wilden de leerlingen laten ervaren hoe verkiezingen in zijn werk gaan.

    Zij bereidden hen tijdens de lessen voor. Zo onderzochten de leerlingen wat de taken van een gemeente en provincie zijn, leerden ze hoe ze geldig kunnen stemmen, hoe ze eventueel een volmacht kunnen uitbrengen. Natuurlijk maakten ze ook kennis met de politieke agenda van de verschillende partijen in Ninove. Voor deze laatste activiteit waren de leerlingen in groepjes verdeeld. Elk groepje kreeg een politieke partij toegewezen met als opdracht op een creatieve manier deze partij en haar programmapunten voor te stellen.

    De leerlingen van het 7de jaar Business Support waren verantwoordelijk voor het kiesbureau. Zij duidden een voorzitter, een secretaris en een aantal bijzitters aan. Die zorgden ervoor dat de stemming in alle sereniteit verliep.

    Na afloop telde elke klas de stemmen. Hierdoor ervaarden de leerlingen hoe het eraan toe gaat in een telbureau. De leerlingen 2de en 3de graad BSO van HHS gaven in deze stemming de voorkeur aan Samen.

    De komende lessen zullen zij hun stemming vergelijken met de werkelijke uitslag van afgelopen zondag.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons