Leerlingen plukken appels en verkopen ze nadien

    15 oktober 2019

    NINOVE – De leerlingen van de stedelijke basisschool De Lettertuin plukten dinsdag 15 oktober appels op het Gooikse fruitbedrijf Billens-Van Laer. Samen met de ouderraad verkochten ze deze als steun aan het gezondheidsbeleid van de school.

    Het 5de leerjaar ging onder begeleiding van de klasleerkracht en de directie naar het fruitbedrijf Billens-Van Laer. Die uitstap is een onderdeel van de ‘Milieu Educatie op School’ en dus koos De Lettertuin voor gratis vervoer met de Lijnbus.

    De fruittelers van het Gooikse bedrijf dompelden ter plaatse de klasgroep onder in de kunst van het telen van appels en peren. Uiteraard staken de leerlingen ook zelf de handen uit de mouwen. Ze plukten alle appels, die heel de school in voorverkoop had verkocht.

    Leden van de ouderraad mochten de infrastructuur van het fruitbedrijf gebruiken om de bestellingen voor te bereiden. Woensdag 16 oktober kon elke leerling deze dan bij elke klant afleveren.

    Deze activiteit is een educatieve en fijne uitstap voor de leerlingen; het is ook een geldinzamelingsactie voor de ouderraad. Deze kiest bewust voor een dergelijke activiteit omdat ze op die manier hun steentje kunnen bijdragen aan het gezondheidsbeleid van de school.

    Info: SBS De LettertuinFruitbedrijf Billens-Van Laer.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons