Leerlingen Richtpunt geven caravan een tweede leven

    25 april 2021

    NINOVE – De leerlingen van het 5de jaar houtbewerking van Richtpunt campus Ninove zijn ijverig in de weer met de herinrichting van een caravan. Die opbouw gebeurt in samenwerking met de Hogeschool Gent en het Huis van het Kind.

    Het binnenwerk van de caravan is grotendeels weggehaald om deze aan te passen aan de nieuwe functie als ontmoetingsplaats.

    Interieurbouw

    Voor de leerlingen van Richtpunt Ninove is dit een interessant project. Interieurbouw vormt een vast onderdeel van het leerplan van het 5de houtbewerking.

    We gingen vrijdagnamiddag 23 april een kijkje nemen en spraken met een aantal leerlingen aan het werk en de directeur van Richtpunt Ninove. Over de caravan, maar ook over de moeilijke opdracht om praktijklessen te organiseren met alle geldende beperkingen.

    Ontmoeting

    Het idee van de caravan is ontstaan bij zes studentes orthopedagogie aan de Hogeschool Gent. Zij maken hun bachelorproef over communicatie met anderstalige ouders.

    Dankzij de samenwerking met het Huis van het Kind en de stedelijke basisschool De Lettertuin konden zij hun literatuurstudie aanvullen met interviews en afronden met een concreet voorstel.

    Het beleidsteam van de school, de voorzitter van de ouderraad en de buurtwerking van de wijk Groeneweg waren enthousiast. Ze gaven groen licht voor de effectieve realisatie ervan.

    Uiteindelijk zal de omgevormde caravan verschillende functies vervullen: een informele ontmoetingsplaats voor ouders, een leestuin en taalklasje, een plek voor herstelgesprekken en een ontmoetingsplek binnen de buurtwerking in wijk Groeneweg tijdens de schoolvakanties.

    Info: Richtpunt campus Ninove.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons