Leerlingen stampen voor vrede

    27 maart 2024

    NINOVE – De leerlingen van het Hartencollege basisschool Onderwijslaan deden woensdag 27 maart mee aan de Ketnet-actie voor vrede.

    In tal van Vlaamse scholen stampten om precies 11.55 uur leerlingen voor vrede. Zo ook in de basisschool aan de Onderwijslaan.

    Oorlog

    Leerkracht Lieve Van De Perre: “We geven graag gevolg aan de oproep van SOS Kinderdorpen en Ketnet om met onze 550 meisjes en jongens van de kleuterklas en de lagere school om 5 voor 12 vandaag mee te stampen voor vrede”. Zo willen ze de aandacht vestigen op de verwoestende impact van oorlog en conflicten op kinderen wereldwijd.

    Annemie Gulickx (netmanager Ketnet): “Kinderen staan met hun beide voeten in de wereld; ze pikken het nieuws mee via Karrewiet, het onderwijs, sociale media en volwassenen uit hun omgeving. Verschillende conflicten in de wereld zorgen ervoor, dat kinderen hun rechten zien in het gedrang komen. Met ‘Stampen voor vrede’ willen we hen een stem geven en een platform aanbieden om op te komen voor de rechten van alle andere kinderen in conflictgebieden. Door en voor kinderen, want zij zijn onze toekomst.”

    Hilde Boeykens (nationaal directeur SOS Kinderdorpen België): “Elk kind heeft het recht om in een veilige, stabiele omgeving en in hechte, duurzame relaties met zorgende volwassenen te kunnen opgroeien.”

    Info: Stampen voor vrede Hartencollege basisschool Onderwijslaan.

    GNE – Foto’s Giovanni Neckebroeck

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons