Leerlingen stapten en trapten naar hun Lettertuin

    19 september 2020

    NINOVE – De leerlingen van de stedelijke basisschool De Lettertuin namen vrijdag 18 september deel aan de Strapdag.

    Op Strapdag blijft de auto aan de kant en komen zoveel mogelijk leerlingen te voet of met de fiets naar school. Stappen en trappen dus. De campagne wil benadrukken, dat duurzaam verplaatsen leuk, gezond, goed voor het milieu en vooral laagdrempelig is.

    Strapdans

    We gingen vrijdagvoormiddag even langs in de Groeneweg. Directeur Joeri Van Den Driessche: “Vandaag komen de kinderen te voet of per fiets naar school. We vertrekken van vijf locaties in Ninove en komen zo gezamenlijk aan in de wijk. Andermaal een groot succes en voor herhaling vatbaar, zelfs enkele keren per jaar.”

    Daarmee is juf Petra het volmondig eens: “Het is zo leuk als ze te voet, per fiets of met de step aankomen. We doen daarna de Strapdans en maken nadien een grote toer rond de school. En dan zijn er nog verschillende activiteiten en opdrachten.”

    De juf heeft een Strapbandje aan de pols. Een aandenken aan die mooie dag en een hebbeding, dat ook de kinderen op prijs stellen

    De Lettertuin stapte mee in het Octopusplan. Dat roept de Octopusgemeenten op om het charter ‘Schoolomgeving 2.0’ te ondertekenen voor schoolomgevingen met aandacht voor veiligheid en duurzame verplaatsingen.

    Info: SBS De LettertuinOctopusplan.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons