Lessen in levensreddend handelen

  28 maart 2023

  DENDERWINDEKE – De leerlingen van het 5de en 6de jaar in de stedelijke basisschool Windekind zullen deze week de knepen van het levensreddend handelen onder de knie hebben.

  Onderwijzer  Raf Vernaillen geeft hen een cursus ‘eerste hulp bij ongevallen’ (EHBO). In de lessen wereldoriëntatie staat momenteel het menselijk lichaam centraal. Deze praktische lessenreeks sluit daar mooi bij aan.

  De leerlingen leren ondermeer hoe ze moeten reanimeren, het belang van het noodnummer 112 en de werking en de vindplaats van een automatische externe defibrillator (AED).

  David Pletinckx en Stijn Van Der Heyden zijn beiden hoofdverplegers op de spoedafdeling van het OLV-Aalst. Zij zorgden voor een 30-tal mini-Annapoppen waarop de leerlingen konden oefenen.

  Info: SBS Windekind.

  FVS

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons