Luxemagazine over 150 jaar Sint-Aloysiuscollege

    29 januari 2023

    NINOVE – Het Hartencollege Weggevoerdenstraat brengt eind februari een luxemagazine uit naar aanleiding van 150 jaar Sint-Aloysiuscollege.

    “Voor de viering van 100 jaar Sint-Aloysiuscollege, 50 jaar terug, bracht de school een stevig naslagwerk uit”, zegt Fran Goossens. Zij is algemeen directeur van het Hartencollege en zelf voormalig directeur van het Sint-Aloysiuscollege. “We zetten deze traditie graag voort, maar dan met een mooi magazine van meer dan 120 pagina’s. Een redactieteam met leerlingen en leerkrachten voerde gesprekken met oud-leerlingen, directeurs en voormalige directeurs en goot dit in boeiende artikels. Zo laten we onder meer Bram & Lennert, Pieter Timmermans (gedelegeerd bestuurder VBO) en Jan-Frederik Abbeloos (chef Wetstraat De Standaard) aan het woord over hun tijd in het college.”

    Trots

    Naast interviews vind je in het magazine ook tientallen archieffoto’s met onder meer een terugblik op de vele toneelvoorstellingen en buitenlandse reizen.

    “We voorzien natuurlijk ook een speciaal plekje voor een fotoreportage over de feestelijkheden, die we in september hielden voor het jubileum. Als uitsmijter plaatsen we foto’s van onze laatstejaars basis en secundair, plus enkele verrassende gesprekken. Zo laten we juf Sabrina en mevrouw Lievens aan het woord, mama en dochter die vandaag lesgeven aan het college.”

    Het magazine is dus een echt verzamelaarsobject. “Onze leerlingen, leerkrachten en medewerkers hebben het samen in elkaar gestoken, van tekst over fotografie tot vormgeving. En daar zijn we toch best trots op.”

    Praktisch

    • Het magazine verschijnt in een beperkte oplage. Je kunt het nog tot 31 januari te bestellen via dit bestelformulier of de QR-code hieronder.
    • De kostprijs bedraagt: € 15 per exemplaar.
    • Je kunt hier al een voorproefje zien van het eindresultaat.

    Info: Hartencollege Weggevoerdenstraat.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons