Maak kennis met Sint-Franciscus tijdens ‘Dag van de Zorg’

    10 maart 2024

    ROOSDAAL – Het medisch pedagogisch centrum (MPC) Sint-Franciscus, nodigt het publiek uit voor een opendeur- en belevingsdag op 17 maart.

    Het MPC is een pionier op het gebied van geïntegreerde werking (GIW). Deze is opgericht vanuit de overtuiging, dat elk kind recht heeft op onderwijs, ook kinderen met een matige tot zware verstandelijke beperking. Daarom sloegen de Scholen Sint-Franciscus voor Buitengewoon Onderwijs en het Medisch Pedagogisch Centrum de handen ineen. Zij brengen een inclusief aanbod voor kinderen en jongeren met diverse behoeften.

    Partners en team

    De nadruk ligt op de nauwe communicatie met en de betrokkenheid van alle partners: ouders, leerkrachten, begeleiders, therapeuten en artsen. Samen streven ze naar een kwalitatief hoogstaand programma, dat is afgestemd op de behoeften van elk kind.

    De GIW richt zich op een diverse groep leerlingen. Daaronder zijn kleuters met een matige tot ernstige verstandelijke beperking, kinderen en jongeren met een ernstig meervoudige beperking en eventueel een bijkomende medische problematiek, kinderen en jongeren met ernstige gedrags- en/of emotionele problemen in combinatie met een ernstige of diep verstandelijke beperking.

    Een team van toegewijde professionelen ondersteunt de werking. Zij begeleiden de leerlingen gedurende het hele jaar, inclusief tijdens de schoolvakanties. Daarnaast biedt het MPC Sint-Franciscus 24/7 kortverblijf aan in De Luwte. Deze is er voor meisjes en jongens met een verstandelijke beperking in combinatie met (neuro)motorische beperking.

    Praktisch

    Op de centrale campus openen 3 initiatieven de deuren: ‘t Wijland, De Luwte en de Kleuterwerking. Vanuit Roosdaal is vervoer met een shuttlebus verzekerd naar het vierde initiatief: Het Hoekhuis in Vlezenbeek.

    • Datum en uur: zaterdag 17 maart, van 13 uur tot 17 uur.
    • Plaats: Lostraat 175 Roosdaal.

    Info: Dag van de ZorgGIW Sint-Franciscus.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons