Mondmaskerplicht in derde graad lager onderwijs

    28 oktober 2021

    ALGEMEEN – Na de herfstvakantie zullen de leerlingen in het 5de en 6de leerjaar van het lager onderwijs een mondmasker moeten dragen. Dat hebben de onderwijspartners beslist, in overleg met experten.

    Vooral het lager onderwijs telt momenteel bijzonder veel besmettingen: 74 % van alle besmettingen. En dus komt er na de herfstvakantie een mondmaskerplicht in de klas.

    Enkel als de leerlingen stilzitten in de klas, ze afstand houden en het lokaal voldoende is geventileerd, kunnen zij en de leerkrachten het mondmasker afzetten. Op de speelplaat moet het niet, tenzij bij dichte fysieke contacten.

    Voor het secundair onderwijs komt er geen nieuwe mondmaskerplicht. Daar valt het aantal besmettingen goed mee.

    Voor de quarantaine- en testregels zal wel een versoepeling gelden. Enkel kinderen met symptomen zullen worden getest. Pas vanaf vier besmettingen in één week tijd zal de klas in quarantaine moeten.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons