Nieuwe ramen voor basisschool Windekind

    02 maart 2022

    DENDERWINDEKE – Momenteel krijgt het hoofdgebouw van de stedelijke basisschool nieuwe ramen. Deze moeten voor een betere energiehuishouding zorgen.

    De stedelijke basisschool Windekind aan de Edingsesteenweg beschikt sinds september 2019 over nieuwe kleuterklassen en een mooie polyvalente ruimte. Het is een duurzaam gebouw met een zeer gunstige energienorm, dankzij de zonnepanelen, de geotermische installatie, het groendak en de extra isolatie. De nieuwbouw kostte ongeveer € 2 miljoen.

    Ramen

    Bij de opening zegde onderwijsschepen Joost Arents (Onafh.) toe om ook te investeren in nieuwe ramen voor het hoofdgebouw. Die waren echt aan vervanging toe: het hout bleek op sommige plekken doorrot en in heel wat klassen was er nog enkele beglazing.

    Aangezien het om een vrij groot aantal ramen ging, betekende dit andermaal een forse investering. Via het project Stroomversnellers zou de Vlaamse overheid driekwart van de kosten terugbetalen aan de stad.

    Inmiddels is de firma Vlado begonnen met de vervanging van de oude ramen door nieuwe. Er komt hoog rendementsbeglazing met screens, gevoed door solarpaneeltjes. Deze moeten zorgen voor een betere energiehuishouding in het gebouw.

    De werken zijn gegund voor € 215.830,28 (excl. BTW).

    Info: SBS Windekind.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons