Nieuwe schoolbib Ninoofs atheneum: “Lezen is de beste reis, die je kan boeken”

    12 november 2021

    NINOVE – Het GO! Atheneum nam maandag 08 november een nieuwe schoolbibliotheek in gebruik. Zowat 2.200 boeken staan voortaan ter beschikking van de leerlingen en de leerkrachten.

    Een bibliotheek is de toegangspoort tot een schat aan boeken en informatie, onmisbaar in onze samenleving. Juist daarom besliste de werkgroep talenbeleid om deze schatkist op het GO! Atheneum vorm te geven.

    Bibliotheek

    Net voor de zomervakantie plande deze werkgroep om alle boeken, die al aanwezig waren op de school, te centraliseren in één lokaal. Een warme oproep aan alle collega’s om nog meer literaire pareltjes aan te reiken is massaal beantwoord.

    Sinds maandag 08 november biedt de schoolbiblotheek een erg mooi en gevarieerd aanbod van fictie en non-fictie: zowat 2.200 exemplaren voor de leerlingen en het voltallige korps.

    Niet alleen het aanbod mag er wezen, het lokaal is ook fraai aangekleed. Je kunt er de boeken werkelijk in- en uitademen via mooie citaten, affiches, boekomslagen en andere decoratie.

    De schoolbib werkt met Librarika. Dat online uitleensysteem maakt de inventarisatie en het ontlenen van exemplaren gemakkelijk, toegankelijk, laagdrempelig en overzichtelijk.

    Leesvaardigheid

    Gemotiveerd zijn om te lezen is van fundamenteel belang voor de leesvaardigheid, de schoolprestaties en het latere leven.

    Lezen voor het plezier zou een positieve invloed hebben op het leesgedrag en de leesprestaties van de leerlingen. Deze zijn op hun beurt gunstig voor het ontwikkelen van een aantal competenties, die van belang zijn bij het deelnemen aan de maatschappij.

    Gezien vooral lezen voor het plezier en/of uit interesse belangrijk zijn, is het een uitdaging om de dalende leestrend bij de leerlingen een halt toe te roepen en hun leesmotivatie te bevorderen.

    De werkgroep talenbeleid hoopt nog hele mooie hoofdstukken te mogen schrijven in deze ‘never ending story’.

    Info: GO! Atheneum Ninove.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons