Octopusschool De Oogappel strapte stevig mee

    16 september 2022

    APPELTERRE-EICHEM – De stedelijke basisschool nam vrijdag 16 september als Octopusschool uiteraard ook deel aan de 16de Strapdag.

    Octopusscholen zijn lid zijn van het Octopusplan. Deze scholen dragen veilige en gezonde schoolomgevingen hoog in het vaandel en zijn bereid te werken aan een actief woon-schoolverkeer: een kindvriendelijke schoolomgeving met ontmoetingsplaatsen, beweegprikkels, groen en voldoende plaats voor stappers en trappers.

    Meer dan de helft van de Vlaamse scholen en Vlaamse gemeenten zijn lid, ook de stedelijke basisschool De Oogappel.

    Fluo

    De kinderen én hun ouders kregen de vraag om vrijdag strappend naar school te komen: te voet, per fiets, op de step. Wie kon, mocht ook iets op wieltjes meebrengen.

    De school zorgde voor een verkeersvrije omgeving, waar de kinderen konden spelen en al wandelend of rijdend een parcours aflegden.

    De parking van de kleuterschool was volledig parkeervrij gemaakt, tussen 9 uur en 15 uur. Voor de lagere school was de straat Appelterre Dorp gedurende die periode een stukje verkeersvrij gemaakt.

    Kinderen kwamen zoveel mogelijk met de levensbelangrijke fluo-accenten naar school. Er stond zelfs een heuse fluo-fuif op de planning.

    Info: SBS De Oogappel.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons