Opnieuw groter aantal leerlingen voor Hartencollege Secundair Onderwijslaan

    31 augustus 2021

    NINOVE – Voor het tiende jaar op rij gaat het aantal leerlingen in het Hartencollege Secundair Onderwijslaan omhoog. De afgelopen drie jaar telkens met 60 leerlingen per jaar.

    Directeur Karin Couck: “Deze stijging deed ons in een korte periode uitgroeien van een middelgrote naar een grote school. De laatste jaren hadden we ook de mogelijkheid om veel extra medewerkers aan te trekken. Met de renovatie van het klooster komt er in de toekomst ook een uitbreiding van capaciteit op infrastructureel vlak.”

    “Wij hebben de jarenlange traditie om kwaliteitsvol onderwijs te combineren met zorg voor elke leerling.”

    Studieaanbod

    De laatste jaren kwam daar de intensieve samenwerking bij met de campus Weggevoerdenstraat, de optimalisatie binnen de vzw Hartencollege (die 8 katholieke scholen in Groot-Ninove verenigt) en de uitbreiding van het studieaanbod.

    In het 7de jaar kan je sinds vorig schooljaar ‘Kinderzorg Duaal’ en ‘Zorgkundige Duaal’ volgen. Dat zijn opleidingen, waar je grotendeels leert op de werkvloer zelf. Dit schooljaar breiden we ons studieaanbod uit met drie richtingen: Technologische Wetenschappen, Maatschappij- en Welzijnswetenschappen en Bedrijfswetenschappen. Deze richtingen hebben een ruime theoretische basis en bereiden uitsluitend voor op verder studeren in het hoger onderwijs. In alle lessentabellen binnen de vernieuwing is ruimte gemaakt voor uren ICT.”

    Wat de school nog uniek maakt: het groene karakter met een mooie tuin aan de Dender.

    Info: Hartencollege Secundair Onderwijslaan.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons