• Discussie? Graag, maar niet anoniem en blijf respectvol.

  Politie tot scholieren: “Zorg voor elkaar en leef de regels na.”

  25 oktober 2020

  NINOVE – Blijkbaar nemen niet alle leerlingen de recente corona-maatregelen voldoende ernstig. Dus zet de lokale politie ze nog even op een rijtje, want de speeltijd is voorbij.

  Her en der kon je de afgelopen weken horen en lezen, dat sommige scholieren zich onder de middagpauze of na schooltijd weinig gelegen laten aan de corona-maatregelen.

  En dus doet de lokale politie Ninove via de eigen Facebook-pagina een oproep.

  “Scholieren, wij hebben ook jullie hulp nodig, want we willen allemaal toch terug op stap gaan tijdens het weekend. D e afgelopen weken deden we gerichte patrouilles. Hoewel velen onder jullie de maatregelen goed naleven, merken we dat sommigen een beetje de weg  zijn kwijtgeraakt.”

  Maatregelen

  De Ninoofse politie zet de begrippen als samenscholingsverbod, sociale afstandsregel, mondmaskerverplichting en knuffelen voor hen op een rijtje.

  • Sta niet met meer dan 4 bij elkaar.
  • Draag altijd een mondmasker, ongeacht de afstand tot anderen:
   – in de stadskern op of in de Centrumlaan, Kaardeloodstraat, Burchtstraat, Marktstraat, Graanmarkt, Langemuntstraat, Oudstrijdersplein, Beverstraat, Biezenstraat, Lavendelstraat en Geraardsbergsestraat;
   – op en rond het openbaar vervoer (perrons, haltes);
   – in winkels, openbare gebouwen en broodjeszaken.
  • Op andere plaatsen zorg je ervoor dat je altijd een mondmasker bij je hebt. Je zet het op indien de afstand tot anderen kleiner is dan 1,5 meter.
  • Knuffelen doe je met je huisgenoten en daarnaast kan het ook met 1 andere persoon.

  Verbaliseren

  De politie besluit haar raadgevingen met een oproep en een stok achter de deur: “Zorg voor elkaar en leef de regels na. Onze inspecteurs doen patrouilles om te zorgen voor jullie en jullie familie. Wie de regels niet naleeft zal een proces-verbaal krijgen.”

  De politie rekent ook op de ouders om het aantal vastgestelde inbreuken zo laag mogelijk te houden.

  Burgemeester Tania De Jonge benadrukt de ernst van de situatie: “De tijd om te sensibiliseren is voorbij. Iedereen moet zijn verantwoordelijkheid nemen. Vanaf heden zal de politie controleren en verbaliseren.”

  Info: politie Ninove.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons