Prijs Anne Frank voor Lyna Huizenga

    01 juli 2023

    DENDERLEEUW – Het GO! Atheneum reikte tijdens de proclamatie voor de eerste keer een eigen Anne Frank-prijs uit. De laureate is Lyna Huizenga (6STW). Zij heeft anderen geïnspireerd door zich uit te spreken tegen discriminatie, op te komen voor minderheden en voor gelijke kansen voor iedereen.

    “De Anne Frank-prijs is genoemd naar een buitengewone jonge vrouw”, vertelt directeur Peter Van Hove. “Zij staat symbool voor moed, veerkracht en de strijd voor gerechtigheid en mensenrechten. Anne Frank was een Joods meisje, dat tijdens de Tweede Wereldoorlog ondergedoken zat om aan de vervolging van de nazi’s te ontsnappen. Ze heeft met haar dagboek een krachtig en tijdloos verhaal achtergelaten.”

    Met de Anne Frank-prijs erkent en eert het GO! Atheneum Denderleeuw een laatstejaars, die heeft uitgeblonken in het bevorderen van inclusie, het bestrijden van vooroordelen en het streven naar vreedzaam samenleven.

    “Met deze prijs wil de school de kracht van burgerschap in de verf zetten.”

    Leerkracht Sigrid De Smedt: “Enkele maanden geleden hebben de leerlingen elkaar genomineerd voor deze prijs. Zo kwamen we tot een lijst van 14 leerlingen met wie we op woensdag 17 mei afreisden naar het Anne Frankhuis in Amsterdam, dankzij de financiële steun van het Fonds Aurore Ruyffelaere. Dit bezoek heeft een diepe indruk nagelaten op de leerlingen.”

    Inspiratie

    Het was uiteindelijk Lyna Huizenga (6STW), die de prijs in ontvangst mocht nemen.

    “Lyna heeft anderen geïnspireerd door zich uit te spreken tegen discriminatie, door op te komen voor minderheden en door te strijden voor gelijke kansen voor iedereen”, zegt Isabelle Janssens, voorzitter van het Fonds Aurore Ruyffelaere, die de prijs uitreikte. “Ze heeft anderen aangemoedigd om hun stem te laten horen, om zich in te zetten voor mensenrechten en bij te dragen aan een inclusieve samenleving waarin iedereen wordt gerespecteerd en gewaardeerd.”

    De Anne Frank prijs is volgens de school niet alleen een erkenning van deze leerling, maar ook een eerbetoon aan de nalatenschap van Anne Frank en haar streven naar een betere wereld. Het is een herinnering om te blijven vechten voor rechtvaardigheid, ons in te zetten voor gelijkheid en onze stem te laten horen tegen onrecht.

    Info: GO! Atheneum DenderleeuwAnne FrankFonds Aurore Ruyffelaere.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons