Richtpunt campus Ninove start succesvol het nieuwe schooljaar

    03 september 2021

    NINOVE – Het nieuwe schooljaar is succesvol begonnen voor Richtpunt campus Ninove. De school heeft haar aanbod uitgebreid en verwelkomt meer dan 120 nieuwe leerlingen.

    Dit is een mooie stijging en toont de groeiende belangstelling voor STEM-opleidingen. Dat letterwoord staat in modieus Engels voor ‘Science, Technology, Engineering, Mathematics’: wetenschap, technologie, techniek en wiskunde zeg maar.

    Nieuw aanbod

    Het secundair onderwijs wordt gemoderniseerd. Een van de gevolgen: de oude benamingen ASO, TSO en BSO zijn vervangen door doorstroom, dubbele en arbeidsmarktgerichte finaliteit. Een ander gevolg is de verandering in het aanbod.

    Dat alles zie je ook bij Richtpunt Ninove.

    Naast de gekende opleidingen elektriciteit, metaal en hout, biedt de school nu ook een meer wetenschappelijke richting aan: Technologische Wetenschappen. Daarnaast is er nog de nieuwe richting Grafische Technieken, vanuit een STEM-benadering. De nadruk ligt hier op de technische aanpak, gaande van druktechnieken tot de kennis van de belangrijkste softwarepakketten uit de grafische sector.

    Labo’s

    Directeur Filip Binon: “Onze extra troef is, dat we deze opleiding niet alleen zuiver theoretisch kunnen aanbieden. In onze technische labo’s beschikken wij over het benodigde materiaal om zaken zelf te proberen en uit te testen. In de toekomst bouwen we die aanpak nog verder uit.”

    De directeur is zeer fier, dat zijn team deze vernieuwingen verder uitbouwt. Hij is bijzonder tevreden, dat de ouders en leerlingen hun weg naar deze opleidingen vinden: “Een groei van 10 %, daarmee kan niemand ontevreden zijn!”

    Info: Richtpunt Ninove.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons