Richtpunt neemt deel aan Greenpower Challenge

    11 oktober 2023

    NINOVE – De leerlingen van Richtpunt krijgen donderdag 12 oktober een carkit overhandigd. Daarmee kunnen zij hun eigen elektrische eenpersoonswagen bouwen en deelnemen aan de Greenpower Challenge.

    Greenpower wil jongeren inspireren voor studies en een loopbaan in een STEM-richting (Science, Technology, Engineering, Mathematics). Dat doen ze via de aantrekkingskracht van de motorsport. Greenpower Benelux zorgt voor structurele sponsors en helpt de scholen om teamsponsors te vinden.

    Carkit

    Onder het motto ‘Design-Build-Race’ nemen de leerlingen deel aan de Greenpower Challenge: een uithoudingswedstrijd met een elektrische eenpersoonswagen, die ze zelf hebben gebouwd. Groep Thoen levert samen met Greenpower een carkit aan, die geschikt is voor het assembleren op school. Dankzij de zeer volledige montagehandleiding kunnen de leerkrachten dit project probleemloos in handen nemen en met hun leerlingen uitvoeren. Voor het ontwerpen en bouwen van het koetswerk krijgen ze zelfs een CAD-initiatie (computer-aided design) en bijhorende software ter beschikking.

    D’Ieteren Academy voorziet een technische begeleiding voor de leerkracht en de leerlingen, advies bij het bedenken van het ontwerp en het carrosserieconcept en bij de bouw van de wagen, evenals ondersteuning voor en tijdens de wedstrijden.

    De leerlingen zullen hun zelfgebouwde elektrische kart mogen uittesten tijdens races en oefenrondes op circuits of geschikte vliegvelden en militaire basissen in het hele land.

    Info: Greenpower Benelux – Richtpunt Ninove.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons