• Discussie? Graag, maar niet anoniem en blijf respectvol.

  Richtpunt Ninove neemt nieuwe afzuiginstallatie in gebruik

  03 oktober 2020

  NINOVE – Leerlingen en leerkrachten kunnen voortaan veilig en comfortabeler aan auto’s werken in de ateliers van de provinciale technische school Richtpunt.

  Het groeiend aantal leerlingen en cursisten van de provinciale scholen Richtpunt en Groeipunt aan de Centrumlaan noopte tot een ruimere autowerkplaats. Daarbij was ook een uitbreiding van het afzuigsysteem voor uitlaatgassen noodzakelijk.

  Gezondheid

  “De gezondheid van onze leerlingen is belangrijk”, aldus leerkracht automechanica Ivo De Deyn. “We hebben een goed afzuigsysteem in het hoofdgebouw. Maar met het nieuwe gedeelte erbij was een uitbreiding ervan noodzakelijk. Op die manier kunnen we deze ruimte optimaal benutten en ook hier aan de motoren werken.”

  Dat beaamt directeur Filip Binon. “Daardoor hebben we geen wachtrijen meer van leerlingen, die hun oefeningen moeten realiseren. We kunnen ons groeiend aantal leerlingen en de cursisten van het volwassenenonderwijs in zo veilig mogelijke omstandigheden laten werken.”

  De directeur kijkt samen met de leerkrachten en de leerlingen wel uit naar de evoluties in een niet zo verre toekomst. “We hopen dat op termijn dergelijke installaties overbodig zullen zijn. Stilaan evolueren wij naar andere energiebronnen.”

  Maar zolang de klassieke verbrandingsmotoren er zijn, blijft een goed werkende afzuiginstallatie noodzakelijk.

  Dat vinden ook de leerlingen, die de nieuwe installatie zelfs beter inschatten dan de bestaande. “En we kunnen nu ook hier aan de wagens werken, zonder telkens naar het hoofdgebouw te moeten.

  Info: Richtpunt campus Ninove.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons