Richtpunt Ninove neemt nieuwe afzuiginstallatie in gebruik

    03 oktober 2020

    NINOVE – Leerlingen en leerkrachten kunnen voortaan veilig en comfortabeler aan auto’s werken in de ateliers van de provinciale technische school Richtpunt.

    Het groeiend aantal leerlingen en cursisten van de provinciale scholen Richtpunt en Groeipunt aan de Centrumlaan noopte tot een ruimere autowerkplaats. Daarbij was ook een uitbreiding van het afzuigsysteem voor uitlaatgassen noodzakelijk.

    Gezondheid

    “De gezondheid van onze leerlingen is belangrijk”, aldus leerkracht automechanica Ivo De Deyn. “We hebben een goed afzuigsysteem in het hoofdgebouw. Maar met het nieuwe gedeelte erbij was een uitbreiding ervan noodzakelijk. Op die manier kunnen we deze ruimte optimaal benutten en ook hier aan de motoren werken.”

    Dat beaamt directeur Filip Binon. “Daardoor hebben we geen wachtrijen meer van leerlingen, die hun oefeningen moeten realiseren. We kunnen ons groeiend aantal leerlingen en de cursisten van het volwassenenonderwijs in zo veilig mogelijke omstandigheden laten werken.”

    De directeur kijkt samen met de leerkrachten en de leerlingen wel uit naar de evoluties in een niet zo verre toekomst. “We hopen dat op termijn dergelijke installaties overbodig zullen zijn. Stilaan evolueren wij naar andere energiebronnen.”

    Maar zolang de klassieke verbrandingsmotoren er zijn, blijft een goed werkende afzuiginstallatie noodzakelijk.

    Dat vinden ook de leerlingen, die de nieuwe installatie zelfs beter inschatten dan de bestaande. “En we kunnen nu ook hier aan de wagens werken, zonder telkens naar het hoofdgebouw te moeten.

    Info: Richtpunt campus Ninove.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons