SBS De Lettertuin start schooljaar vol kunst

    01 september 2022

    NINOVE – De directie en het schoolteam verwelkomen op 1 september hun leerlingen met een levend standbeeld en kunstenaars.

    Zowel in de vestiging aan de Kaatsweg als in de Seringenstraat werden de leerlingen van de stedelijke basisschool verwelkomd in een museum. Dit maakte meteen het thema duidelijk, waarrond de leerlingen het hele jaar zullen werken.

    Het lerarenkorps is volledig ingevuld. Enkele nieuwe leerkrachten kwamen het team versterken, waaronder juf Margo voor wie het ook meteen haar eerste schooldag als leerkracht is. Directeur Joeri Van Den Driessche is dan ook een blij man.

    Kunst

    Zorgcoördinator Stephanie D’ Haeseleer legt uit: “Dit schooljaar halen we de kunstenaar in onszelf naar boven. We gaan voor ‘Een wereld vol kunst!’. Doorheen het schooljaar laten we de leerlingen kennismaken met schilder- en tekenkunst, fotografie, theater, beeldhouwkunst en muziek. Net voor een vakantie sluiten we elke periode af met een tentoonstelling vol kunstwerkjes van onze leerlingen”.

    Om het thema onder de aandacht te brengen stond een levend standbeeld de leerlingen bij aankomst op te wachten. De leerkrachten hadden zich verkleed als kunstenaar of zelfs als een kunstwerk.

    De leerlingen ontvingen ook een foldertje van de tijdelijke expo gedurende dit schooljaar.

    Diefstal

    Stephanie: “De directeur wil de leerlingen met trots zijn prachtige tentoonstelling voorstellen. Tot de leerkrachten plots ontdekken, dat de kunstwerken deze nacht zijn gestolen. Hij daagt de leerlingen op 1 september uit om samen op zoek te gaan naar de dief. Dit zal een zoektocht zijn doorheen het schooljaar. Op die manier zal zijn museum opnieuw gevuld geraken met knappe werkjes. We dansen en zingen samen ons themalied ‘Wereld vol kunst!’“.

    In de loop van de dag laten de leerlingen zich al meteen van hun meest creatieve kant zien door te knutselen. Alle lagere klassen gaan creatief aan de slag met de namen van de leerlingen. De kleuters zorgen voor een zelfportret.

    Dit wordt ongetwijfeld een kunstig jaartje.

    GNE – Foto’s Giovanni Neckebroeck

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons