Scholieren in debat met politici

    27 maart 2023

    NINOVE – Een twintigtal jongeren hield vrijdag 24 maart de slotzitting van hun scholierenparlement (KRAS) in de gemeenteraadszaal.

    KRAS is een scholierenparlement, dat leerlingen vanaf 16 jaar politiek bewust wil maken en leren debatteren. Nele Sergooris (Hartencollege Weggevoerdenstraat) en Lore Werbrouck (Hartencollege Onderwijslaan) begeleidden dit jaar de deelnemende leerlingen.

    Samen met Renée Claus van Globelink/KRAS kwamen ze dit schooljaar ongeveer zes keer bijeen op een vrijdag buiten de schooluren, afwisselend in de deelnemende scholen. De leerlingen leren aan de hand van rollenspellen debatteren en parlementaire vragen stellen.

    Raadszaal

    Afgelopen vrijdagavond 24 maart mochten ze net als vorig jaar hun parlementaire vragen, die ze hadden voorbereid, voorleggen aan een aantal Ninoofse gemeenteraadsleden. Dit jaar was het thema ‘identiteit’ op het vlak van cultuur, klasse en geslacht.

    De jongeren vroegen de Ninoofse politici onder andere naar de uitwerking van een betere communicatie over verschillende projecten rond deze thematiek, specifiek gericht naar jongeren en moeilijk te bereiken doelgroepen. Het werd een debat, waarbij interessante ideeën zijn uitgewisseld en waarin de scholieren duidelijke argumenten konden naar voor schuiven.

    Voor hen zit het KRAS-jaar er bijna op. Vrijdag 5 mei volgt nog een laatste activiteit: het Plenum b(XL). Dan mogen ze met honderden Vlaamse jongeren van andere KRAS-groepen voor één dag het Vlaams parlement, de kamer en het Europees parlement gebruiken om er met elkaar te debatteren.

    Info: KRAS.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons