Scholieren leren senioren werken met de smartphone

    02 februari 2020

    NINOVE – Leerlingen van het Hartencollege Secundair Onderwijs Onderwijslaan hielden de donderdagen 23 en 30 januari workshops ‘Digisenior’.

    De leerlingen van 6de Office en Retail (kantoor) begeleidden de senioren zo goed mogelijk om hen de werking van de smartphone en van nieuwe apps aan te leren.

    De samenwerking met de senioren verliep heel vlot: dankzij de individuele begeleiding konden zij veelvuldig oefenen met de apps. Tussendoor genoten ze van versgebakken cake en koffie.

    Enkele senioren aan het woord

    • Betty Rodts “Ik vond de aanpak van de workshop van Digisenior zeer goed: eerst een algemene uitleg vooraan en nadien een persoonlijke coach naast mij om me te helpen bij de apps.”
    • Karel Schees “Ik wil zeker terugkomen als er een terugkomdag wordt georganiseerd!”
    • Een deelnemer van vorig jaar, die dit jaar terug meedeed. “Vorig jaar heb ik dankzij de workshop online leren bankieren en dit doe ik nog steeds.”

    De stad Ninove werkte mee aan dit project. Schepen van sociale zaken Veerle Cosyns (Samen) kwam langs en zag dat het goed was.

    Info: Hartencollege secundair Onderwijslaan.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons