Senioren zijn weer wat smartphone-wijzer

    26 januari 2024

    NINOVE – Handiger je smartphone leren gebruiken, dat is de bedoeling van de lessenreeks, die de leerlingen van het 6de kantoor Hartencollege Onderwijslaan geven aan geïnteresseerde senioren.

    We liepen vrijdag 26 januari even langs tijdens een van de 6 gratis ateliers, waarvoor in totaal 88 senioren waren ingeschreven.

    Leerkracht Cathy De Scheerder: “Het gaat om het leren gebruiken van hun persoonlijke smartphone: berichtjes versturen, contacten aanmaken, e-mails versturen, foto’s maken. Wij proberen zoveel mogelijk op hun individuele vragen in te gaan. Dit doen we al een aantal jaren. Het slaat ook wel aan en we krijgen daar alleen maar positieve reacties op.”

    Tevreden

    Tot grote tevredenheid van de senioren. “Fantastisch, je leert zoveel bij en het is leuk om met de  jeugd op die manier in contact te komen. 60 jaar geleden hadden wij dezelfde leeftijd. Nu leren zij ons van alles, ze zijn er handig in en hebben antwoorden op onze vragen.”

    Manu vond het als ‘lesgever’ best meevallen. “Ik verwelkom elke senior met open armen. Ik hoop, dat we na deze sessie een goede review krijgen.”

    Chantal is alvast zeer tevreden. “Het is begonnen in de Ninia Shopping, waar leerlingen me vroegen of ik hierin interesse had en ik heb me ingeschreven.”

    En ook voor Roger is dit dik in orde: “Ik ben niet echt een leek met de smartphone, maar je kunt toch altijd wat bijleren.”

    Manu en co moeten dus niet bang zijn voor slechte reviews.

    Info: Hartencollege secundair Onderwijslaan.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons