Spectaculaire workshops voor leerlingen van opleiding veiligheid

    15 januari 2024

    GERAARDSBERGEN – De leerlingen uit de studierichtingen ‘Defensie en veiligheid’ en ‘Maatschappelijke veiligheid’ van het GO! Atheneum kregen interessante workshops en boeiende informatiesessies van de Compagnie Operationele Reserve (COR).

    Wesley Lor is leerkracht veiligheidstechnieken aan het GO! Atheneum. Hij nodigde zijn collega-reservisten uit voor een interessante uiteenzetting met betrekking tot hun beroep en bijhorende taken.

    Reservisten

    “De reservisten zijn actief in de burgerlijke sector. Wanneer ze worden opgeroepen, ondersteunen ze de actieve militairen. Dat doen ze vooral tijdens opdrachten om het grondgebied te verdedigen of om de burgerlijke veiligheidsdiensten te ondersteunen. Om steeds operationeel te blijven nemen ze regelmatig deel aan gespecialiseerde trainingen.”

    Training

    Gedurende twee dagen kwamen zijn collega’s demonstraties, statistic displays en workshops geven op het GO! Atheneum.

    “Daarbovenop konden onze leerlingen ook aan boord gaan van spectaculaire militaire voertuigen. Ook de tactical combat casuality care (TCCC) vormde een hoogtepunt voor onze scholieren. Tijdens deze doorgedreven militaire EHBO-training leer je om snel en accuraat in vijandelijk gebied levensreddende handelingen toe te passen.”

    Het GO! Atheneum heeft een nauwe band met deze reservisten. “Hopelijk kunnen wij nog vaak samenwerken. De praktijkvoorbeelden van de reservisten zorgden ervoor, dat de atheneumleerlingen een realistisch beeld kregen van de uitdagingen, die defensie als werkgever kan bieden.”

    Info: GO! Atheneum Geraardsbergen.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons