Stad renoveert buitenschil basisschool De Flapuit

    15 november 2023

    VOORDE – De renovatie van de volledige buitenschil van de stedelijke basisschool De Flapuit aan de Geraardsbergsesteenweg is gestart.

    In 2021 en 2022 zijn de verwarming en de elektriciteitsinstallatie al vernieuwd.

    Nu krijgt het gebouw een nieuwe gevelsteen en 12 cm isolatie. Ook het buitenschrijnwerk wordt volledig vernieuwd met isolerende aluminium ramen en dito beglazing. Zonwerende beglazing op de zuidgevel moet in de zomer oververhitting vermijden. De nieuwe ramen zijn voorzien van een zelfregelende ventilatie. Tenslotte krijgt ook het dak een nieuwe dakhuid met nieuwe isolatie.

    De kosten zijn geraamd op € 553.225,36. De stad ontvangt via het Agentschap voor infrastructuur in het onderwijs (Agion) een subsidie van € 395.049,55.

    Structureel

    Schepen Joost Arents (Onafh), bevoegd voor patrimonium en onderwijs: “Na de vernieuwing van de verwarming en elektriciteit van basisschool De Flapuit, konden we nu dankzij de subsidies nog meer structurele vernieuwingen doorvoeren. In een later stadium komen ook nog zonnepanelen op het dak via een samenwerkingsovereenkomst met Denderstroom. We blijven zo verder inzetten op de vernieuwing van ons patrimonium. Dat zorgt voor energiebesparingen en heeft ook een positieve invloed op onze klimaatdoelstellingen.”

    Info: SBS De Flapuit.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons