Stedelijke basisschool De Flapuit dicht tot 1 februari

    25 januari 2021

    VOORDE – Wegens een corona-besmetting en de daaropvolgende capaciteitsproblemen bij de leerkrachten, besliste het stadsbestuur om de basisschool te sluiten tot en met 1 februari. In andere basisscholen zijn klassen gesloten of leerlingen in quarantaine.

    Dit weekend was een corona-besmetting vastgesteld bij 1 juf van de Flapuit. Er waren daardoor ook 3 hoog risico-contacten bij  andere personeelsleden.

    Schepen van onderwijs Joost Arents (Onafh.): “Samen met de directrice hadden wij in het weekend al besloten om de kleuterklas te sluiten. We hebben daarop alle ouders ingelicht.”

    Dicht

    Ondertussen was nog een bijkomende besmetting vastgesteld.

    “In overleg met het Agentschap Zorg en Gezondheid en het Centrum voor Leerlingenbegeleiding hebben we vandaag (maandag 25 januari nvdr) beslist om De Flapuit volledig dicht te houden tot en met maandag 01 februari. Het is vooral een capaciteitsprobleem. Ook staan enkele leerkrachten op verschillende scholen en we willen bijkomende besmettingen in andere vestigingen vermijden. Het gaat in alle gevallen gelukkig niet om de Britse variant.”

    Besmettingen

    In De Hazelaar zijn een peuter- en een kleuterklas gesloten. “De 2de en 3de kleuterklas en de lagere school blijven open, zolang er geen besmettingen bijkomen.”

    In de basisschool Hartencollege Weggevoerdenstraat is omwille van een besmetting van 2 kleuters een kleuterklas gesloten.

    “Het gaat eveneens om het ‘gewone’ virus en er zijn nog geen extra meldingen bijgekomen. Morgen (26 januari nvdr) worden alle ouders van de betrokken kleuters getest. In de basisschool van Aspelare heeft een leerling van het 4de leerjaar positief getest en zijn 14 leerlingen in quarantaine.”

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons