Technologische wetenschappen in Hartencollege Onderwijslaan

    19 mei 2021

    NINOVE – Bij de start van het nieuwe schooljaar biedt het Hartencollege Secundair Onderwijslaan de nieuwe studierichting Technologische Wetenschappen aan. En vanaf 2022 krijgen de leerlingen in het gebouw langs de Dender les in hedendaagse lokalen met een moderne infrastructuur.

    De opleiding Technologische Wetenschappen behoort tot de STEM-richtingen (Science, Technology, Engineering, Mathematics). Deze bereiden leerlingen voor op studies in het hoger onderwijs, zoals industrieel ingenieur en computerwetenschappen. Meteen ook een goede basis voor knelpuntberoepen als netwerk- en databankbeheerder, analist of ontwikkelaar ICT.

    Aanbod

    Daarnaast biedt de campus Onderwijslaan vanaf volgend schooljaar de studierichtingen Bedrijfswetenschappen en Maatschappij- en Welzijnswetenschappen aan. Ook deze richtingen bereiden leerlingen voor op hoger onderwijs.

    Directeur Karin Couck: “Ons studieaanbod krijgt een volledige make-over. We breiden ons huidig studieaanbod uit met sterke kennisrichtingen. Leerlingen krijgen ook de kans om te experimenteren en hun creativiteit te laten bruisen. Met de nieuwe STEM-richting slaan we een heel nieuwe weg in.”

    Nieuwe infrastructuur

    Het oude schoolgebouw naast het klooster ondergaat een volledige renovatie. Vanaf 2022 zullen de leerlingen er les krijgen in frisse gebouwen met de allernieuwste infrastructuur.

    Algemeen directeur Fran Goossens is alvast enthousiast: “Hedendaags onderwijs laat zich niet vangen in kleine klaslokalen. Grote open multifunctionele ruimtes met veel natuurlijk licht werken inspirerend en motiverend.”

    Info: het Hartencollege campus Onderwijslaan organiseert donderdag 20 mei om 20 uur online infosessies; meer informatie op Hartencollege Secundair Onderwijslaan.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons