Tijdelijke containerklassen voor De Lettertuin verrijzen naast kaatsplein

    18 november 2021

    NINOVE – De gespecialiseerde firma De Meeuw is volop bezig de containerklassen te plaatsen als tijdelijk onderkomen voor de leerlingen van de stedelijke basisschool De Lettertuin. Vanaf 10 januari 2022 zal de 3de graad daar een onderkomen vinden.

    Momenteel is de firma de containerblokken als een Lego-bouwsel in elkaar aan het passen, naast het kaatsplein en achter de sporthal op het einde van de Parklaan.

    “Ik vermoed, dat ze daarmee eind deze week zullen klaar zijn”, legde schepen voor onderwijs Joost Arents (Onafh.) ons woensdag 17 november uit. “Vanaf volgende week begint dan de afwerking van het interieur met onder andere de water- en elektriciteitsleidingen. De logistieke verhuis van de Seringenstraat naar de Parklaan zal dan wellicht vanaf 22 december kunnen plaatsvinden. De kinderen van het 5de en 6de leerjaar van De Lettertuin zullen daar dan vanaf 10 januari 2022 les krijgen.”

    Fasen

    De volgende fasen zijn gespreid over een periode van 2 jaar. “Een en ander heeft te maken met de groei van de school zelf. En de afbraak van de gebouwen aan de Seringenstraat hangt ook af van de Gentse school, waarmee we op dat vlak samenwerken. Het is dezelfde firma, die daar en hier de nieuwe scholen zal bouwen. De afbraak van De Lettertuin zal wellicht voor 2024 zijn. Dan pas kan de nieuwbouw beginnen.”

    Al maakt de schepen zich sterk “dat het de mooiste school van Ninove zal zijn. Maar de opening zal niet meer tijdens deze legislatuur gebeuren en dus niet meer voor mij zijn. Deze containerklassen staan wel los en vrij van het kaatsplein, zodat de kaatsclub probleemloos verder kan sporten.”

    Kaatsen

    Aanvankelijk was ook gedacht om de tijdelijke schoolrefter te laten gebruiken als clubkantine.

    “Maar nu zien we de opbouw van deze containerklassen. De refter zal enkel via een aantal klassen toegankelijk zijn. Het leek ons daarom niet opportuun om dat lokaal ook als kantine te laten dienen. De kaatsclub kan gebruik maken van een aparte zeecontainer voor het materiaal en er eventueel een toog installeren.”

    Rekening

    Het totaalplaatje van deze tijdelijk operatie is niet tot op de centiem in te schatten.

    “Er bleek ook nog een bijkomende hoogspanningscabine nodig te zijn. Maar die kan nadien nog dienen voor de sporthal zelf. De firma moest ook het plateau extra versterken om de containers voldoende stabiel te kunnen plaatsen. We voorzien eveneens een overkapping voor de leerlingen. En dan is er nog de huurprijs voor de containers zelf. Deze is afhankelijk van het aantal maanden en jaren, dat we ze nodig hebben. Maar we ramen alles toch op een € 1 miljoen. We hadden huursubsidies aangevraagd bij het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (Agion). Zopas ontving ik een bevestigingsmail, dat we € 125.000 subsidie krijgen toegekend.”

    Info: De Lettertuin.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons