Twee leerlingen atheneum testten positief, klasgenoten in quarantaine

    08 september 2020

    NINOVE – Twee leerlingen van het GO! Atheneum hebben positief getest op COVID-19. Volgens de procedure zijn de ouders van de betrokken klassen verwittigd. Eén klas is alvast in quarantaine.

    Burgemeester Tania De Jonge bevestigde ons het nieuws dinsdagnamiddag 8 september: “Ik heb zopas een telefoontje gekregen, dat twee leerlingen van het Atheneum Ninove positief getest zijn. De school volgt het draaiboek, de betrokken klas zit in quarantaine en het CLB is hier verder mee bezig.”

    Quarantaine

    Het betreft een leerling uit een derde jaar. Volgens de afgesproken procedure heeft de school dit aan de ouders en de leerlingen gemeld.
    De positief geteste leerling had zoals voorzien moeten doorgeven welke contacten vorige week op school risicovol waren geweest. De klasgenoten zijn in quarantaine geplaatst.
    Dat geldt ook voor de leerlingen van andere klassen, waarmee de leerling in direct contact was geweest.
    Alle betrokken leerlingen zijn opgebeld, maar niet de leerlingen met een laag risicocontact, gelet op de geringere kans op besmetting.

    Een tweede leerling, uit een vierde jaar, testte eveneens positief. Ook hier verloopt alles volgens de procedure, waarin het Centrum voor Leerlingenbegeleiding (CLB) een centrale rol speelt.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons