Vlaamse overheidssteun voor De Hazelaar

    29 september 2023

    NEDERHASSELT – De Vlaamse minister voor Onderwijs Ben Weyts (N-VA) kent € 1,6 miljoen toe aan de stedelijke basisschool De Hazelaar voor 5 nieuwe lokalen.

    Schoolbesturen uit het gesubsidieerd (gemeentelijk, stedelijk, provinciaal en vrij) onderwijs kunnen voor bouw- of verbouwingswerken financiële steun krijgen van het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION).

    In september investeert de minister € 6,6 miljoen extra in Oost-Vlaamse scholen. 12 onder hen kunnen met een investering van meer dan € 100.000 aan de slag. 21 andere krijgen een ondersteuning van meer dan € 10.000.

    “We blijven inzetten op de vernieuwing en de modernisering van de onderwijsinfrastructuur in Vlaanderen”, aldus Ben Weyts. “Voor een betere onderwijskwaliteit is het ook noodzakelijk te blijven investeren in infrastructuur. Daarom trekken we deze regeerperiode € 500 miljoen extra uit om de schoolinfrastructuur te vernieuwen. In totaal investeren we deze periode een recordbedrag van € 3 miljard.”

    In Nederhasselt breidt de stedelijke basisschool De Hazelaar uit, met onder meer 5 nieuwe klaslokalen, waarvoor € 1,6 miljoen steun is toegekend.

    Info: SBS De Hazelaar.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons