“We hebben er allemaal zin in”

    31 augustus 2020

    MEERBEKE – Voor aanvang van het nieuwe schooljaar spraken we met Fabienne De Ridder. Zij is directeur in basisschool De Wonderwijzer in de Kapellestraat.

    Alle scholen starten op 1 september in code geel, volgens een draaiboek van het departement Onderwijs.

    “Daarbij behouden wij ook nog een aantal maatregelen van juni, vooral met betrekking tot de hygiëne”, aldus directeur De Ridder. “Het grote verschil is dat kinderen nu terug samen op de speelplaats mogen. De bubbels zijn weg en dat maakt toch wel een heel verschil op het vlak van organisatie. Aan de ouders en andere personen vragen we wel om zo weinig mogelijk op het schoolterrein te komen.”

    De grotere aandacht voor de verluchting van de lokale vormt voor De Wonderwijzer geen probleem. “Wij hebben de klassen altijd al geventileerd, ook in de pre-corona-tijden. Zolang het weer het enigszins toelaat staan de ramen hier in de lokalen de hele dag open.”

    Communicatie

    Als een kind op school ziek wordt, start een vaste procedure, uitgewerkt volgens de richtlijnen van de scholengroep en van het departement.

    Maar ook los daarvan blijft communicatie met de ouders wezenlijk. “Wij hebben in de eerste plaats onze Wonderwijskrant, met telkens de corona-updates als nieuws te melden valt. En er is natuurlijk ook heel veel onderling contact tussen onze leerkrachten en de ouders.”

    Een ding is bij dit alles zeker: “Ik heb gezien hoe onze leerkrachten de afgelopen dagen in de weer waren om alles goed voor te bereiden. Wij hebben er allemaal echt heel veel zin in.”

    Dat bleek duidelijk dinsdagochtend 1 september.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons