Welzijnsorganisaties trekken langs Ninoofse scholen

    29 maart 2022

    NINOVE – De scholentour ‘Awel hoe is ’t?’ startte vorige week. Het is de bedoeling om jongeren in contact te brengen met de organisaties, die hen kunnen helpen als het mentaal wat minder gaat.

    In Ninove zijn net als elders verschillende organisaties actief om jongeren te begeleiden in hun groeiproces naar stabiele, zelfstandige en gelukkige volwassenen. Soms zien ze omwille van het grote aanbod door het bos de bomen niet meer.

    Daarom sloegen de partners van het jeugdwelzijnsoverleg de handen in elkaar voor een scholentour langs 4 scholen. Daarbij maken ze de 648 leerlingen uit de 2de graad van het secundair onderwijs wegwijs in het welzijnslandschap. Jamil Almadani, gekend van de ‘Voice van Vlaanderen’, ondersteunt deze campagne met een fijn filmpje.

    Drempels

    Burgemeester Tania De Jonge (Open VLD) is blij met dit project: “De corona-periode heeft ons doen inzien, dat jongeren het emotioneel soms heel zwaar hadden. Ze vonden en vinden niet altijd de weg naar hulpverlening. Door zelf naar de scholen te trekken hopen we de drempels te verlagen. We willen, dat jongeren weten dat ze er niet alleen voor staan.”

    Ook schepen voor sociale zaken Veerle Cosyns (Samen) benadrukt de meerwaarde ervan: “In ons meerjarenplan hebben we heel bewust gekozen voor het versterken van het mentale welzijn. Samen met een goede fysieke gezondheid is dat de basis om je gelukkig te voelen. Het is dan ook fijn, dat de partners van het jeugdwelzijnsoverleg de handen in elkaar sloegen voor dit project.”

    Tour

    De scholentour startte op 22 maart in Richtpunt.

    Wij trokken maandag 28 maart mee naar het GO! Atheneum.

    Nadien passeert ‘Awel hoe is ’t ‘ nog langs het Hartencollege aan de Onderwijslaan (20 april) en de Weggevoerdenstraat (25 april).

    Info: Welzijnsorganisaties.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons