Windekind-leerlingen laten zich zien

    09 november 2022

    DENDERWINDEKE – De stedelijke basisschool (SBS) Windekind nam dinsdag 8 november met veel kleur deel aan de ‘Fluodag’ .

    Die Fluodag is een iniatief van ‘XIU vzw’, een vrijwilligersorganisatie die ijvert voor meer verkeersveiligheid bij jongeren. Ze ontstond in 2008 uit ouderverenigingen en telt ondertussen meer dan 200 aangesloten secundaire scholen, goed voor zowat 100.000 leerlingen.

    Aan de hand van verschillende acties wil de organisatie de verkeersveiligheid en de zichtbaarheid van (jongere) fietsers in het verkeer vergroten. Zij sensibiliseert en motiveert hen om zich bij donker en duister weer zichtbaar te maken in het verkeer.

    Fluo

    Ook SBS Windekind nam deel aan die actiedag. Het leerkrachtenteam motiveerde de leerlingen om zich dinsdag opvallend te kleden.

    Zij deden massaal en enthousiast mee, zodat de school krioelde van de fluokousen ,fluobanden, fluohoeden en vooral de vele gele fluohesjes.

    Het hoogtepunt van de dag was een foto met de hele school: leerlingen en leerkrachten in fluo-outfit.

    Info: XIUSBS Windekind.

    FVS

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons