Zomerschool bereidt leerlingen voor op nieuwe schooljaar

    15 augustus 2023

    DENDERLEEUW – Het GO! Atheneum startte maandag 14 augustus met de zomerschool. Goed 20 interne en externe begeleiders bereiden ruim 60 leerlingen voor op een geslaagde start vanaf 1 september.

    Voor het vierde schooljaar op rij biedt onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) de Vlaamse scholen extra leerkansen voor hun leerlingen tijdens de zomervakantie. Op die manier wil hij de zogenaamde ‘zomerterugval’ beperken.

    “We organiseren al 4 jaar een zomerschool in onze basisschool”, zegt directeur Peter Van Hove. “In november vorig jaar heb ik als directeur de overstap gemaakt van het basisonderwijs naar het secundair onderwijs. Het was meteen ook mijn ambitie om op secundair niveau een zomerschool te organiseren. We behalen elk jaar opnieuw mooie resultaten bij de kinderen van de basisschool en dat zal in het secundair onderwijs niet anders zijn.”

    Overstap

    Zomerschoolcoördinator Chloë Van der Perre. “Er was direct veel enthousiasme bij de leerkrachten om hieraan mee te werken. Dit jaar focussen wij op de leerlingen, die overstappen van de basisschool naar het eerste jaar secundair onderwijs en op de leerlingen, die de stap zetten van de eerste naar de tweede graad secundair onderwijs.”

    “We zijn ervan overtuigd, dat we onze leerlingen én onze leerkrachten hiermee een grote dienst bewijzen.”

    Het was een bewuste keuze van de school om klein te starten. Niettemin zullen de komende twee weken een zestigtal leerlingen afzakken naar de campus aan de Kouterbaan 20. Om alles vlot te laten verlopen en om alle leerlingen maximaal te begeleiden, krijgen de leerkrachten hulp van studenten uit verschillende lerarenopleidingen en andere vrijwilligers.

    Begeleiding

    Taalleerkracht Amber De Geyseleer start in september als leerkracht in het GO! Atheneum. Zij vindt het een mooie kans om de school en de leerlingen al wat te leren kennen. “Dankzij de zomerschool zal ik ook als leerkracht een betere start kunnen maken op 1 september.”

    Wiskundeleerkracht Vicky Wasteels is al enkele jaren actief in de school. Voor haar is het heel effectief om in kleinere groepen met de leerlingen aan de slag te gaan. “Met drie begeleiders per 12 à 14 leerlingen kan je hen uiteraard veel intensiever begeleiden. Het kan niet anders, dan dat dit zijn vruchten zal afwerpen.”

    Brandon Roelandt heeft zijn stage gedaan in het GO! Atheneum en wilde graag meewerken omdat hij een goede ervaring had op school. “Ook deze morgen ben ik hier weer met open armen ontvangen.”

    “In de voormiddag staan telkens lesactiviteiten gepland”, besluit coördinator Mathias Schelfthout. “In de namiddag gaan we de sportieve en culturele toer op. De leerlingen kijken enorm uit naar die ontspannende activiteiten. Daardoor zijn ze meer gemotiveerd om in de vakantie les te volgen.”

    Info: GO! Atheneum Denderleeuw. Op de foto (v.l.n.r.): Vicky Wasteels, Brandon Roelandt, Matthias Schelfthout, Chloë Van der Perre en Amber De Geyseleer.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons