Zomerschool en buurtwerking gaan samen in wijk Groeneweg

    19 augustus 2021

    NINOVE – De zomerschool van de gemeentelijke basisschool De Lettertuin werkte gedurende 2 weken 34 kinderen bij voor taal en rekenkunde. Dit initiatief maakt deel uit van een bredere wijkwerking, met een gepimpte caravan als zichtbaar ontmoetingspunt.

    Die caravan is door leerlingen van Richtpunt helemaal heraangekleed. Kinderen en jongeren van de wijk Groeneweg hebben tijdens de vakantie geholpen om hem tegen 1 september klaar te krijgen.

    Karen Mariën (Armoede Netwerk Ninove) bleek alvast heel enthousiast, toen we woensdagnamiddag 19 augustus even langs gingen. “We hopen dat hij een ontmoetingsplek is, waar we tijdens activiteiten van de buurtwerking ons aanbod aan ouders en kinderen kunnen kenbaar maken.”

    Zomerschool

    En dan was er nog de zomerschool. “Die kende een ontzettend goed verloop met zo goed als geen uitval”, kon schepen voor sociale zaken Veerle Cosyns (Samen) ons meedelen. “Het is een initiatief van De Lettertuin om de achterstand bij een 30-tal kinderen bij te werken.”

    De aansturende kracht daarvan is juf Lotte Fonck: “Het ging uiteindelijk om 34 kinderen, hoofdzakelijk met een andere thuistaal dan het Nederlands. We hebben hen geselecteerd op basis van de achterstand, die ze hadden opgelopen voor taal en rekenen.”

    Voor Els, moeder van Matisse, was het alvast een verademing. “En die herhaling was nodig tijdens de lange zomervakantie.”

    “Rotary Ninove-Dendervallei sponsorde graag dit intiatief”, aldus secretaris Paula Quintyn. “Het is belangrijk om kinderarmoede uit te roeien. We hebben trouwens alle Ninoofse scholen aangeschreven met de vraag hoe we de ergste gevallen kunnen ondersteunen.”

    Buurtwerking

    De coördinatie van de buurtwerking hier en elders is in handen van Habbekrats vzw, die de stad Ninove voor 3 jaar met dat doel inhuurde. Niels Gossé: “We begeleiden de kinderen en ondersteunen leuke initiatieven. Dat doen we elke week van maandag tot vrijdag met een wisselend aanbod.”

    De buurtwerking zit uiteraard nog in de beginfase van de goede bedoelingen. Benieuwd dus of de caravan en waar hij voor staat ook een echte vaste waarde wordt in de Groeneweg.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons