Ontmoetingscentrum Plosj opent zijn deuren

    30 juni 2023

    DENDERWINDEKE – Senioren en verenigingen kunnen vanaf 1 juli aan de Edingsesteenweg 380 terecht voor allerlei bijeenkomsten en activiteiten. Plosj is gekoppeld aan een horecazaak, die voor iedereen toegankelijk is.

    Dit ontmoetingscentrum naast de kerk wordt de plek waar mensen kunnen samenkomen, zoals dat nu al het geval is voor De Fontein in het woonzorgcentrum (wzc) Klateringen. Het OCMW en de vereniging ‘Zorgzame Buurten’ zullen er activiteiten organiseren, voornamelijk voor senioren.

    Het blijft niet bij deze doelgroep, want uiteindelijk kan iedereen terecht in het eetcafé Plosj, dat Celine Lenvain en David De Pester zullen uitbaten. Celine heeft ervaring in de horeca, en aangezien het bleef kriebelen, wilde ze deze nieuwe uitdaging aangaan. Er is bewust gekozen voor een café, dat enkel overdag geopend is om de rust van de omwonenden te respecteren.

    Duurzame samenwerking

    Celine en David willen inzetten op de kruisbestuiving met andere doelgroepen, zoals jongeren, gezinnen en verenigingen, gecombineerd met een verse, toegankelijke keuken en fijne momenten. Of het nu gaat om een snack ’s middags, een ijsje of gebak in de namiddag of een aperitiefmoment: er is voor ieder wat wils.

    Verder hopen ze ook op een duurzame samenwerking met de lokale verenigingen en vzw’s, zoals De Okkernoot, de gezinsbond, Neos en dergelijke. Het sociale aspect van een ontmoetingscentrum wordt dus gecombineerd met een horecazaak. In de toekomst willen ze hun zaak ook openstellen voor tentoonstellingen van lokale kunstenaars, actieve workshops en muzikale namiddagen.

    Praktisch

    • Openingsdagen en uren:
      – maandag sluitingsdag,
      – dinsdag van 10 tot 18 uur,
      – woensdag van 10 tot 18 uur,
      – donderdag van 10 tot 23 uur,
      – vrijdag van 10 tot 18 uur,
      – zaterdag van 13 tot 18 uur,
      – zondag van 10 tot 18 uur.
    • Plaats: Edingsesteenweg 380 Denderwindeke.
    • Verenigingen, die buiten deze uren iets willen organiseren, mogen hen steeds contacteren op het nummer 0489-63 55 98.

    Ninofmedia ging op de opening langs voor enkele interviews.

    Info: OC Denderwindeke Eetcaffee.

    BDB

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons