Ook ‘Ninove Danst’ komt door brand getroffen gezin te hulp

    11 mei 2020

    NINOVE – Een ramp brengt soms het beste in mensen naar boven. Dat ondervindt de familie, die vorige week huis en inboedel verloor bij een woningbrand in Meerbeke. Spontaan ontstonden solidariteitsacties om de eerste en ergste nood te lenigen. Ook Walter Praet van ‘Ninove Danst’ schoot te hulp. Het gezin mocht in de Cloë-hal kwaliteitsvolle kledij uitkiezen. De mama van het getroffen gezin komt woorden van dank tekort voor zoveel steun.

    Vorige woensdagnamiddag 6 mei moest het hele gezin ijlings hun woning aan ’t Kruis in Meerbeke uitvluchten voor een hevige brand, die alles op korte tijd verwoestte. “We hebben alles verloren”, vertelde de mama ons. “Ik kan het soms nog niet geloven. Maar we zijn echt onder de indruk en heel dankbaar voor de steun, die we van overal kregen: de buren, de school, de burgemeester, het OCMW en heel veel andere mensen. Allen hebben zij zich voor 200 procent ingezet en het aanbod blijft maar komen.”

    Kledij

    Zoals van Walter Praet van het voormalige kledingbedrijf Cloë en de stuwende kracht achter ‘Ninove Danst’. “We hadden goed 7.000 stuks zeer goede kledij ingezameld, waarmee we mensen in moeilijkheden wilden helpen. Door de gekende omstandigheden kon de geplande actie niet doorgaan. Maar we wachten op betere tijden rond de kerst- en nieuwjaarperiode.”

    Ook Walter bood hulp aan het getroffen gezin. “Samen met onze groep van een twintigtal medewerkers hebben wij hen spontaan een aanbod gedaan. Vandaag kunnen ze hier hun keuze maken uit het ruime aanbod en wij begeleiden hen bij het uitzoeken van de goede maten.”

    Dat initiatief gaat het getroffen gezin ook recht naar het hart. “Het moet gezegd: zoiets hebben wij nog nooit meegemaakt. Dank aan iedereen, chapeau!”

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons