• Discussie? Graag, maar niet anoniem en blijf respectvol.

  Ook vuurwerkverbod in Oost-Vlaanderen

  25 november 2020

  GENT – Gouverneur Carina Van Cauter heeft een vuurwerkverbod afgekondigd voor het volledige grondgebied van de provincie vanaf 27 november 2020 tot en met 17 januari 2021. Ook kerstmarkten en schaatspistes zijn niet toegelaten.

  Normale kerst- en nieuwjaarsvieringen zullen dit jaar niet mogelijk zijn, ondanks het dalend aantal besmettingen. De druk op de ziekenhuizen blijft groot, zeker op de afdelingen intensieve zorgen.

  Vuurwerk

  De gouverneur vreest, dat eventuele ongevallen met vuurwerk voor bijkomende druk op de medische diensten zullen zorgen.

  Vuurwerk brengt ook heel wat mensen op de been en dat wil Van Cauter vermijden.

  Dus verbiedt ze het afsteken van vuurwerk, het gebruik van geluidskanonnen, het oplaten van wens- of feestballonnen, kerstboomverbrandingen, vreugdevuren en het gebruik van pyrotechnische artikelen allerhande. Dat verbod geldt op privaat en publiek domein.

  Kerstmarkten

  De gouverneur verbiedt ook kerstmarkten, winterdorpen, gelegenheidsschaatsbanen binnen en buiten.

  Ze gaat er van uit, dat het federaal overlegcomité hierover dezelfde nationale beslissing zal nemen. Met haar besluit geeft ze nu al duidelijkheid aan de organisatoren en de lokale besturen in de provincie.

  De beperking volgt op een burgemeestersoverleg dinsdag 24 november.

  Eerder al hadden de gouverneurs van Antwerpen en West-Vlaanderen een gelijkaardig verbod uitgevaardigd.

  Op overtredingen staat een gevangenisstraf van 8 tot 14 dagen met een geldboete van € 26 tot € 200.

  Info: Vuurwerkverbod gouverneur.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons