Oost-Vlaamse recreatiedomeinen: goede cijfers ondanks regen en beperkende maatregelen

    14 oktober 2021

    GERAARDSBERGEN — Het officiële zomerseizoen op de Oost-Vlaamse provinciale recreatiedomeinen is voorbij. Tijd om de cijfers onder de loep te nemen. En die vallen mee, ook voor De Gavers.

    De provinciale domeinen, dat zijn De Ster, Het Leen, Puyenbroeck, De Brielmeersen, De Boerekreek, Nieuwdonk en De Gavers.

    Stijging

    De bezoekersaantallen stegen opnieuw nagenoeg overal. Het weer had wel een invloed op het aantal waterrecreanten; het aantal topdagen langs het water bleef beperkt.

    Golf en padel zijn nog steeds razend populair, maar de piek van vorig jaar is er af.

    De bezettingscijfers van de verblijfaccomodatie bewijzen dan weer, dat nog heel wat mensen in eigen land verbleven deze zomer.

    De Gavers

    Als we even inzoemen op De Gavers, zien we een stijgende tendens in dagrecreanten: 69.478 in juli en augustus. Dat is 6 % meer ten opzichte van 2020 (69.478 bezoekers).

    In vergelijking met 2019 waren er nog steeds beduidend minder bezoekers. Ook hier speelden het slechte weer en de beperkende maatregelen rond evenementen en deelnemersaantallen een grote rol.

    Niet enkel het slechte weer, maar ook de blauwalg zorgde voor problemen. De Gavers moest het strand sluiten van 3 tot 11 augustus en op 25 en 26 augustus.

    De camping, bungalows en trekhutten waren het hele seizoen goed volzet, met zelfs betere bezettingscijfers dan in 2019. Veel mensen blijven toch nog steeds in eigen land, zelfs bij een minder goede zomer.

    Info: De Gavers.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons