Open debat over kazerneplannen in Schendelbeke

    15 mei 2022

    GERAARDSBERGEN – Het actiecomité ‘Red de Godsbergkouter’ organiseert donderdag 19 mei een open debat in verband met de inplanting van een militaire kazerne.

    De stad heeft zich kandidaat gesteld voor de inplanting van een legerkazerne op de Godskouter in deelgemeente Schendelbeke.

    Voor de bouw van de kazerne en een oefenterrein dreigt 75 ha grond te worden onteigend. De infrastructuur zou komen op schietafstand van het natuurreservaat Moenebroek.

    Inmiddels lieten de inwoners van de deelgemeenten Schendelbeke, Idegem en Smeerebbe-Vloerzegem weten, dat ze geen legerkazerne willen in hun nabije omgeving.

    Het actiecomité ‘Red de Godsbergkouter’ bundelde deze protesten, ondermeer in een petitie met 3.000 ingezamelde handtekeningen en een landbouwersprotest. Ze vrezen voor verkeersoverlast, verlies van landbouwgrond en druk op het ecosysteem.

    Defensie beslist in juni of er een nieuwe kazerne komt in Geraardsbergen. Ook Gavere en Aalter zijn nog kandidaten.

    Het actiecomité voert inmiddels de druk op en organiseert een open debat met de inwoners van het gebied, waar de kazerne eventueel zal worden ingeplant, en het stadsbestuur.

    Praktisch

    • Datum en uur: donderdag 19 mei om 19.30 uur (open vanaf 19.15 uur).
    • Plaats: feestzaal De Kat, Brambroek 1 Ophasselt.

    Info: Red de Godsbergkouter.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons