Nieuwe asfaltlaag voor Stationsstraat

  04 juli 2024

  NINOVE – In afwachting van een volledige herinrichting, laat de stad op een deel van de Stationsstraat en het stationsplein een nieuwe asfaltlaag aanbrengen. De werken starten maandag 8 juli en duren 2 weken.

  De asfaltverharding is daar in een zeer slechte staat. Op middellange termijn is een volledige heraanleg gepland in samenwerking met RioPact, Infrabel en De Lijn. De stad voorziet in afwachting minimale verbeteringswerken.

  In opdracht zal firma Norré-Behaegel de oude asfalt affrezen en een nieuwe asfalttoplaag aanbrengen. De werken gebeuren in de Stationsstraat vanaf huisnummer 38 tot aan de Astridlaan huisnummer 2; ze starten maandag 8 juli en duren tot vrijdag 19 juli.

  De eerste week schraapt de aannemer de bovenlaag af en worden enkele onthardingen en plantvakken voorzien. De tweede week gebeurt de asfaltering.

  Hinder

  • Wegomlegging
   Tijdens de werken is de Stationsstraat afgesloten voor het verkeer. De NMBS-parking blijft toegankelijk.
   Wie van de Weggevoerdenstraat of Dreefstraat richting Astridlaan wil, kan omrijden via Dreefstraat – Clément Behnplein – Mallaardstraat – Nederwijk – Nieuwe Weg – Astridlaan. Ook in de omgekeerde richting kan je deze omleiding volgen.
  • Huisvuil
   De eerste week blijft de huisvuilophaling gegarandeerd. Tijdens de asfalteringswerken zal de aannemer de containers en/of zakken voor PMD, GFT en restafval verzamelen en naar een ophaalpunt brengen voor de voorziene ophaaldatum. Na het leegmaken bezorgt de aannemer de containers terug.
  • Bushalte
   De Lijn voorziet tijdelijke bushaltes ter hoogte van:
   – de Fernand Tavernestraat 3 tot en met 14,
   – de Doornweg 20 tot en met 24 en 11 tot en met 13.

  Info: tijdens de werken kun je bellen naar de werfleider Benny De Beuckelaere (firma Norré-Behaegel) op 0478-83 80 28 en/of de dienst openbare werken op 054-50 50 50.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons