Ophokplicht in heel het land wegens vogelgriep

    14 november 2021

    ALGEMEEN – Iedereen, die pluimvee houdt, moet vanaf maandag 15 november deze dieren weer ophokken. Dat gebeurt nadat bij een wilde gans in Schilde het vogelgriepvirus (H5N1) is vastgesteld.

    Dit zou erop wijzen, dat het virus circuleert bij wilde vogels. Om het eigen pluimvee te beschermen, moeten de pluimveehouders – professionelen en hobbyisten – vanaf maandag hun dieren ophokken.

    Dat kan in een hok, maar evenzeer door een net te spannen boven het kippenren. Het belangrijkste is om het eigen pluimvee af te schermen van de wilde vogels.

    Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) raadt ook aan om de dieren binnen te laten eten en drinken.

    Het vogelgriepvirus is niet gevaarlijk voor de mens en treft alleen vogels. Je kunt dus in alle veiligheid eieren en gevogelte blijven eten.

    Info: FAVV vogelgriepviruslijn 0800-99 777 – FAVV vogelgriep.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons