Oud maakt plaats voor nieuw

    05 februari 2021

    NINOVE – Aan het begin van de Pollarebaan staat een oude elektriciteitscabine. Stond, want ze wordt momenteel afgebroken om plaats te maken voor een modern exemplaar.

    De bakstenen cabine is een van de vele, die voorheen de stads- en landschapsbeelden bepaalden. Ze ogen imposant met hun twee verdiepingen en getuigen van een industrieel verleden.

    De afgelopen decennia zijn ze systematisch vervangen door compacte verdeelcabines met vaak een groter vermogen.

    Afbraak

    Momenteel verdwijnt ook de stenen toren aan de Pollarebaan. “We hebben dat perceeltje kunnen kopen”, vertelde ons Jens De Vos van het gekende dak- en torenwerkbedrijf. “De nieuwe cabine komt op een deeltje van ons terrein. Ze zal de elektriciteit leveren voor onze firma, garage De Meersman en de woningen van beneden-Pollare.”

    Een torenkraan van de firma Scheerlinck lichtte de betonnen dakplaat van de oude stenen cabine; afbraakbedrijf Viking klaarde nadien de klus.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons