Oud Stadhuis kleurt terug oranje in campagne rond geweld tegen vrouwen

    08 december 2022

    NINOVE – De stad is solidair met de wereldwijde campagne ‘Orange the World’ en laat tot 10 december het Oud Stadhuis oranje oplichten.

    De Verenigde Naties riep deze internationale campagne in het leven om het geweld tegen vrouwen te stoppen. De stad neemt terug deel aan deze actie, omdat de bewustmaking rond deze problematiek belangrijk blijft. Het Oud Stadhuis licht op als steun voor alle vrouwen, die het slachtoffer zijn van geweld, maar ook als preventie.

    Geweld

    De stad besteedt zelf ook aandacht aan geweld in de ruime zin van het woord. In 2019 stapte Ninove bijvoorbeeld mee in de ‘Ketenaanpak Intrafamiliaal Geweld’. Dat is een samenwerkingsverband tussen partners uit drie sectoren: politie en parket, hulpverlening en bestuur. De slachtoffers krijgen 1 aanspreekpunt en de dossiers worden onmiddellijk doorgestuurd naar een multidisciplinair team, gespecialiseerd in de problematiek. Daardoor is sneller actie mogelijk.

    Veerle Cosyns (Samen), schepen voor gelijke kansen: “We proberen blijvend aandacht te hebben voor deze problematiek, zeker ook met betrekking tot de vrouwen. De vraag om de openbare verlichting pas om 24 uur te doven in plaats van om 23 uur, kadert hier ook in. Voor vrouwen is het niet altijd evident om zich in het donker te verplaatsen. Als de openbare verlichting een uurtje langer blijft branden, kunnen zij zich toch een uur langer comfortabel naar huis begeven.”

    Info: Ketenaanpak Intrafamiliaal Geweld.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons